In 2017 Academia Aspire for Teachers s-a desfasurat in Poiana Brasov intre 27 august si 1 septembrie 2017. Am adus impreuna pedagogi talentati din Romania si America
pentru a preda tehnici educationale si de motivare a celor mici, pregatind participantii pentru provocarile secolului XXI, din punct de vedere al educatiei necesare pentru
societatea contemporana.

Aspire for Teachers 2017 a avut peste 500 de aplicatii pentru cele 45 de pozitii deschise in program, asa incat procesul de recrutare a fost o adevarata provocare. 
Am selectat profesori vizionari, care inteleg ca aptitudinile si atitudinile elevilor deprinse in scoala trebuie sa tina pasul cu cerintele actuale. Mai mult, acestia sunt oameni care
au demonstrat initiatriva si creativitate atat in cadrul scolii, cat si in afara ei.

Academia Aspire 2017 s-a concentrat pe invatarea bazata pe proiecte (Project Based Learning), sub toate formele ei. Mai mult, am continuat sa cercetam modele de succes private si internationale, sa discutam despre mentalitati, sa privim indeaproape relatia profesor-parinte-elev si sa ne imbunatatim abilitatile de vorbire in public si de training.

  Te asteptam in comunitatea Aspire for Teachers!


Traineri si speakeri Aspire for Teachers

Marian Stas
_CCC9789.JPG
tatiana si irina.jpg
_CCC0151.JPG
Cristina Branea
Simina Bejenariu
Olimpia Mesa
Oana Moraru
Equatorial games
_CCC0309.JPG

Marian Stas - Profesor de matematica si absolvent „John F. Kennedy School of Government”, Harvard

El este presedintele asociatiei Clubul “Liderii mileniului trei” si o voce cunoscuta in mediul educational din Romania, iar la Aspire for Teachers, Marian pus in evidenta notiunea de valoare, in jurul careia graviteaza toate nevoile educatiei de maine. De asemenea, fiecare participant a descoperit, prin intermediului testului Life Style Inventory, care sunt propriile stiluri si valori individule caracteristice, detalii ale personalitatii care ii vor ajuta sa isi dezvolte in continuare stilul de predare conform acestora.

 

Doug Mader si Andrew Wheatley - Sycamore Schools

Doug Mader si Andrew Wheatley, ne-au demonstrat practic modul in care poti introduce tehnologia in educatie si cum poti personaliza programele pe nevoile fiecarui student cu ajutorul Invatarii pe baza de proiect (Project Based Learning). Ne-au impartasit cele mai bune practici pe care ei le desfasoara in scoala, bazandu-se pe deprinderile necesare elevului pentru secolul XXI.

 

Irina Constantinescu si Tatiana Hirnu - Alumni Academia Aspire 2016

Feedback si feed-forward, Futurele lui Austin sau learning pit sunt numai cateva dintre strategiile discutate de catre Irina si Tatiana in cadrul sesiunii despre invatarea vizibila. Astfel, profesorii au invatat cum sa priveasca procesul educativ din perspectiva elevilor, sa ii ajute sa isi stabileasca obiective, dar si sa ii evalueze intr-un mod eficient, asa incat cei mici sa atinga performanta.

 

Ioana Stoica, doctor in Fizica Educationala si profesoara de Fizica in Bucuresti

Ioana ne-a provocat intr-o calatorie fascinanta in lumea fizicii. De-a lungul carierei, a pregatit generatii de elevi care au obtinut rezultate exceptionale in cadrul concursurilor nationale si internationale de Fizica. Printre activitatiile remarcabile pe care le-a coordonat se numara proiecte in colaborare cu NASA si CERN. Participantii la Academia Aspire au lucrat la o serie de experimente interesante, atat pentru piticii de scoala primara, cat si pentru colegii lor mai mari de gimnaziu.

 

Cristina Branea - Alumni Academia Aspire 2016

Aventura Aspire for Teachers 2017 a continuat cu o noua sesiune de Project Based Learning, facilitata de Cristina care le-a prezentat profesorilor exemple concrete de proiecte pe care le pot aplica la clasa si pe care ea la randul ei le aplica in mod constant la clasele la care preda.

Cristina este profesoara de biologie la Colegiul National UNIREA din Tirgu-Mures, avand un parcurs educational interesant si variat, atat in ceea ce priveste experienta didactica, cat si manageriala.

Simina Bejenaru - Echipa Transylvania College

Simina face parte din echipa Transylvania College inca din anul 2000. Si-a imbunatatit stilul de predare interactionand cu specialisti din tara si din strainatate, studiind abordarile moderne din domeniul educatiei, dar si adaptand si generand strategii potrivite elevilor sai.

Sesiunea ei s-a axat pe impartasirea de bune practici pentru invatatori si pe tehnici moderne de predare-invatare-evaluare in ciclul primar.

Olimpia Mesa - Fondator & Director al Instructional Design & Book to Courses™ Online School

Olimpia ne-a prezentat cum profesorii pot cum sa integreze in sesiunile lor de predare de la scoala gandirea vizuala, jocuri si stiluri de invatare bazate pe procesul de invatare al creierului - ce are ca punct de plecare fazele specifice de invatare, prin trecerea
de la experientele senzoriale, integrate, actionare si finalizand cu incorporare.

 

 

Oana Moraru - www.voceaparintilor.ro

Publicist pe teme educationale, Oana este formator didactic si consultant educational in domeniul scolilor private si publice in Romania; Manager si fondator Scoala Helikon Calarasi, Coordonator al Agentiei pentru Mentorat Educational ”Helikon” si Fondator al platformei www.voceaparintilor.ro, a intrat in detaliu asupra relatiei copil-parinte-profesor. 

 

Sorina Petrescu, Diana Rosetka si Dan Berteanu - Equatorial

Equatorial este o companie de training ce adopta o abordare diferita si mai putin conventionala a proiectelor de invatare
pe care le dezvolta. Sorina, Diana si Dan le-au impartasit profesorilor de la Academia Aspire secrete despre cum sa aplice Inteligenta Emotionala si tehnici de Public Speaking la clasa, dar si despre invatarea experientiala si gamificare

 

 

Academia Aspire for Teachers s-a incheiat cu un Targ de bune practici, sesiune in care 18 din cei 44 de profesori au
pregatit exemple de bune practici dezvoltate de ei insis, pe care ei le aplica la clasa.
Au avut la dispozitie cate 10 minute pentru a expune ideile si practicile lor catre colegii de breasla, scopul principal fiind
acela de a inspira si de a incuraja interdisciplinaritata si colaborarea.

 

 

 


VREI SA TE ALATURI COMUNITATII ASPIRE FOR TEACHERS?

FAQ

Q: Cand va avea loc urmatorul program?

A: Urmatoarea sesiune a Academiei Aspire va avea loc intre 26-31 august 2018 in Poiana Brasov.

Q. Cine poate participa?

A: Cautam acei invatatori si profesori de gimnaziu pasionati de munca lor, care pun accent pe interesele si nevoile elevilor si care demonstreaza abilitati de leadership atat in clasa cat si in comunitate. Candidatii trebuie sa aiba intre trei si douazeci ani de experienta in sistemul de invatamant public, doresc sa se perfectioneze in mod constant, invatand practic, prin schimb de experiente cu alti profesori la fel de motivati si performanti. Sunt pozitivi si dornici sa maximizeze resursele pe care le au la dispozitie pentru a obtine rezultate exceptionale. Daca va regasiti in profilul de mai sus, ne-ar placea sa va intalnim. Toti candidatii vor trece printr-un proces de selectie. Pentru mai multe informatii, verificati site-ul nostru pentru actualizari despre data inceperii procesului de recrutare.

Q: Academia accepta profesori straini sau profesori care predau in scoli private?

A: Aspire for Teachers este un program pentru imbunatatirea procesului de predare dedicat exclusiv profesorilor care lucreaza in sistemul public de invatamant din Romania. Credem ca, in timp ce fiecare profesor se poate imbunatati, accesul la resursele cadrelor didactice din sistemul public este mai redus. Speram ca vom putea extinde programul in viitor pentru a primi membri si din sistemele scolare private sau internationale.

Q: Ce costuri sunt? 

A: Programul este oferit gratuit (participantii isi vor plati doar costul transportului pana in Poiana Brasov) si se adreseaza invatatorilor si profesorilor de gimnaziu din scolile publice din toata tara. 

Q: Celelalte initiative de pe parcursul anului sunt deschise publicului sau sunt doar pentru comunitatea interna Aspire for Teachers?

A: Majoritatea initiativelor noastre se concentreaza pe imbunatatirea tehnicilor de pedagogie a comunitatii Aspire for Teachers. Cu toate acestea, exista mai multe ateliere locale predate de membrii nostri, care sunt deschise publicului larg. Unul dintre scopurile noastre este acela de a disemina informatii de calitate comunitatii de profesori mai largi. Aceste ateliere vor fi anuntate corespunzator in zonele unde vor avea loc.

Q: Alte intrebari?

A: Puteti sa ne scrieti la teachers@aspireacademy.ro sau sa ne urmariti pe pagina noastra de Facebook Aspire for Teachers