Academia Aspire este modulul pedagogic intensiv anual prin care dezvoltam cadrelor didactice inscrise in program competente pedagogice inovatoare, aliniate la cerintele pietei din sec XXI.

Anul acesta Academia va avea loc intre 26-31 August, la Poiana Brasov, sub tematica Inteligenta Sociala, ca parte din cele 8 competente de baza cerute de piata muncii in 2030.

Timp de o saptamana, cadrele didactice vor lua parte la sesiuni si workshopuri prin care vor aprofunda ce este inteligenta emotionala, de ce este ea importanta in dezvoltarea unui elev si cum pot forma la clasa elevi inteligenti emotional. Participantii vor avea si cursuri de dezvoltare personala, teambuilding si schimburi de experiente alaturi de colegi motivati si performanti, speakeri si experti in educatie.

Ca urmare a participarii la Academie, cadrele didactice vor intra in comunitatea Aspire for Teachers si vor avea acces in timpul anului la module online cu tematici specifice, schimburi de experienta in tara si strainatate, programe de mentorat si webinarii cu experti in domeniu.

Procesul de selectie este unul strict si vizeaza profesorii si invatatorii dedicati, motivati sa faca o schimbare, dar si cu abilitati de leadership pentru a putea disemina mai departe tehnicile invatate in cadrul Academiei. Programul este oferit gratuit (participantii isi vor plati doar costul transportului pana in Poiana Brasov) si se adreseaza invatatorilor si profesorilor de gimnaziu din scolile publice din toata tara. 

Termenul de inscriere este 3 Iunie 2018. Cadrele didactice care se califica in etapa finala vor fi contactate in vederea unui interviu inainte de decizia finala.

Cautam invatatori si profesori de gimnaziu din scoli publice care pun accent pe elev si isi construiesc intreaga activitate astfel incat sa formeze tineri motivati, constienti de potentialul lor, pregatiti pentru provocarile secolului XXI. Profesorii Aspire for Teachers sunt dedicati meseriei lor, pasionati de ceea ce fac, gasesc motivatie si placere in actul didactic, mai departe de greutatile si neajunsurile sistemului educational public.

De asemenea, ei sunt lideri in comunitatile lor, inspira elevi, colegi si parinti pentru progres si schimbare prin initiative proprii si prin dorinta de implicare in comunitate. Dorim colegi care au spirit de initiativa si vor sa se implice mai departe in comunitatea Aspire for Teachers prin proiecte de diseminare si invatare continua.

  Esti un astfel de cadru didactic? Te asteptam in comunitatea Aspire for Teachers!


Traineri si speakeri Aspire for Teachers 2018

_CCC9648.JPG

Doug Mader - Sycamore Schools

Doug Mader ne va demonstra practic modul in care poti introduce tehnologia in educatie si cum poti personaliza programele pe nevoile fiecarui student cu ajutorul Invatarii pe baza de proiect (Project Based Learning). Ne vor impartasi cele mai bune practici pe care ei le desfasoara in scoala, bazandu-se pe deprinderile necesare elevului pentru secolul XXI.

 

_CCC9502.JPG

Marian Stas - Profesor de matematica si absolvent „John F. Kennedy School of Government”, Harvard

El este presedintele asociatiei Clubul “Liderii mileniului trei” si o voce cunoscuta in mediul educational din Romania, iar la Aspire for Teachers, Marian va pune in evidenta notiunea de valoare, in jurul careia graviteaza toate nevoile educatiei de maine. De asemenea, fiecare participant va descoperi, prin intermediului testului Life Style Inventory, care sunt propriile stiluri si valori individule caracteristice, detalii ale personalitatii care ii vor ajuta sa isi dezvolte in continuare stilul de predare conform acestora.

_CCC9932.JPG

 

Olimpia Mesa - Fondator & Director al Instructional Design & Book to Courses™ Online School

Olimpia ne va prezenta un workshop de Design Thinking for Learning Experience Design, cum profesorii pot cum sa integreze in sesiunile lor de predare de la scoala gandirea vizuala, jocuri si stiluri de invatare bazate pe procesul de invatare al creierului - ce are ca punct de plecare fazele specifice de invatare, prin trecerea de la experientele senzoriale, integrate, actionare si finalizand cu incorporare.

 

suci.jpg

Alexandra Sucioaia - Lider echipa Community engagement Aspire Teachers

Alexandra este pasionata de invatare si dezvoltare: lucreaza intr-un departament de learning & development, gandeste si organizeaza programe de invatare, dezvolta si livreaza programe de training, se implica activ in programe de voluntariat pe educatie, ii plac mult NLP-ul si facilitarea. Ea ne propune pentru Academia Aspire  Teachers 2018 ateliere experientiale de constientizare, inteligenta emotionala si descoperire de sine. 

 

 

 

 

Laura Niculescu - Learning & Development Manager Ana Pan

Cu o experienta de aproximativ 10 ani in training, Laura este cea care dedica mare parte din timpul ei dezvoltarii colegilor din Ana Pan. Din 2009 sustine workshopuri si programe de coaching echipelor din retail, telecom si banking. Iar anul acesta in cadrul Academiei sustine dezvoltarea Inteligentei Emotionale a profesorilor prin traininguri si workshop-uri aplicate.

Crede ca oamenii sunt buni si investeste in potentialul fiecaruia dintre cei cu care interactioneaza. Daca am intreba-o care sunt cuvintele cheie care o definesc, ne-ar spune #determinare, #zambetlarg, #entuziasm, #powertothepeople.

 

 

laura manea.jpg
liviu olteanu (Medium).JPG

 

Laura Manea este actrita, trainer si acting coach.

Laura a absolvit facultatea de teatru si masterul de Arta Actorului in 2013. De 5 ani preda actorie la Centrul de Creatie Inlight. Ea ne va arata cu pot tehnicile de teatru sa devina instrumente preferate in tolba profesorului/invatatorului la clasa. 

 

 

 

ionut tarcea 1 (Medium).jpg

Liviu Olteanu, Ascendis

Liviu s-a alaturat echipei Ascendis in 2018 si vine cu o experienta de 18 ani in intelligence, IT si pharma.
Vede factorul uman ca fiind cea mai valoroasa resursa de care poate dispune o organizatie, al carei succes pe termen lung este garantat de modul in care se investesc celelalte resurse clasice (timp si bani) in oameni.
Un optimist incurabil, jovial si foarte creativ, Liviu se concentreaza pe surmontarea barierelor din comunicare  - orice fel (de personalitate, culturale sau chiar lingvistice) si urmareste cu perseverenta optimizarea procesului de invatare adaptat nevoilor specifice fiecaruia. 
Este pasionat de drumetii, fotografie, lectura si bricolage, toate acestea impreuna cu sau pentru oamenii din jurul sau

 

simina bejenariu.jpg

 

Ionut Tarcea, Ascendis

Ionut este Business Unit Manager Cultura Organizationala si are o experienta de 14 ani in marketing, antreprenoriat si consultanta.
Din 2007, de cand s-a alaturat echipei Ascendis, Ionut a fost implicat in peste 400 de proiecte de dezvoltare organizationala: diagnoza si schimbarea culturii, planificare strategica, inovatie, training si seminarii de lucru, special create in functie de provocarile clientilor. 
Ionut este convins ca daca faci bine, primesti bine. De aceea, se implica mult in activitati civice, sprijinind prin training si consiliere organizatii non-profit, universitati si antreprenori. El mai crede cu tarie ca viata este rezultatul ambitiilor si determinarii pe care le avem.
 

 

simona-baciu-gala-cariere.jpg

Simina Bejenaru - Echipa Transylvania College

Simina face parte din echipa Transylvania College inca din anul 2000. Si-a imbunatatit stilul de predare interactionand cu specialisti din tara si din strainatate, studiind abordarile moderne din domeniul educatiei, dar si adaptand si generand strategii potrivite elevilor sai.

catalin stoica.jpg

Sesiunea ei se va axa pe impartasirea de bune practici pentru invatatori si pe tehnici moderne de predare-invatare-evaluare in ciclul primar.

 

 

Simona Baciu - Fondator Transylvania College

Ceea ce este azi Transylvania College s-a nascut din dorinta Simonei de a aduce copiilor bucuria de a invata. Scoala pe care a fondat-o la Cluj in 1993, a fost desemnata, de-a lungul timpului, cea mai buna scoala romaneasca, una dintre cele mai bune scoli in sistem britanic din lume si scoala din regiune cu cele mai bune rezultate la testele elevilor. Secretul Simonei Baciu este ca sufletul de copil nu si l-a pierdut niciodata. Ii place sa se joace cu copii, sa le spuna si sa le scrie povesti. Cand merge intr-un loc nou, cauta libraria si primul lucru la care se uita sunt jocurile pentru copii. „Daca au jocuri stau sa ma joc. Este bucuria care a ramas undeva in sufletul meu. Imi place sa ma joc cu copii, sa scriu povesti, sa le spun povesti, am bucuria de a fi copil. ”

 

Catalin Stoica

Dupa mai bine de 20 de ani de emisie, productie, branding-marketing, HR si management de radio si televiziune la nivel national - Kiss Fm sau Pro Fm, Pro Tv, Antena1 sau TVR, dupa ce a experimentat comunicarea in toate formele ei, Catalin a decis ca rezultatele pot fi puse in slujba dezvoltarii personale mai mult ca niciodata. Vine la Aspire for Teachers pentru a ne invata sa „Crestem” in fiecare zi impreuna cu toti cei cu care interactionam: parinti, profesori, elevi. 


VREI SA TE ALATURI COMUNITATII ASPIRE FOR TEACHERS?

FAQ

Q: Cand va avea loc urmatorul program?

A: Urmatoarea sesiune a Academiei Aspire va avea loc intre 26-31 august 2018 in Poiana Brasov.

Q. Cine poate participa?

A: Cautam acei invatatori si profesori de gimnaziu pasionati de munca lor, care pun accent pe interesele si nevoile elevilor si care demonstreaza abilitati de leadership atat in clasa cat si in comunitate. Candidatii trebuie sa aiba intre trei si douazeci ani de experienta in sistemul de invatamant public, doresc sa se perfectioneze in mod constant, invatand practic, prin schimb de experiente cu alti profesori la fel de motivati si performanti. Sunt pozitivi si dornici sa maximizeze resursele pe care le au la dispozitie pentru a obtine rezultate exceptionale. Daca va regasiti in profilul de mai sus, ne-ar placea sa va intalnim. Toti candidatii vor trece printr-un proces de selectie. Pentru mai multe informatii, verificati site-ul nostru pentru actualizari despre data inceperii procesului de recrutare.

Perioada de inscrieri in Academia Aspire 2018 s-a incheiat. Va invitam sa urmariti site-ul si pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile noastre!

Q: Academia accepta profesori straini sau profesori care predau in scoli private?

A: Aspire for Teachers este un program pentru imbunatatirea procesului de predare dedicat exclusiv profesorilor care lucreaza in sistemul public de invatamant din Romania. Credem ca, in timp ce fiecare profesor se poate imbunatati, accesul la resursele cadrelor didactice din sistemul public este mai redus. Speram ca vom putea extinde programul in viitor pentru a primi membri si din sistemele scolare private sau internationale.

Q: Ce costuri sunt? 

A: Programul este oferit gratuit (participantii isi vor plati doar costul transportului pana in Poiana Brasov) si se adreseaza invatatorilor si profesorilor de gimnaziu din scolile publice din toata tara. 

Q: Celelalte initiative de pe parcursul anului sunt deschise publicului sau sunt doar pentru comunitatea interna Aspire for Teachers?

A: Majoritatea initiativelor noastre se concentreaza pe imbunatatirea tehnicilor de pedagogie a comunitatii Aspire for Teachers. Cu toate acestea, exista mai multe ateliere locale predate de membrii nostri, care sunt deschise publicului larg. Unul dintre scopurile noastre este acela de a disemina informatii de calitate comunitatii de profesori mai largi. Aceste ateliere vor fi anuntate corespunzator in zonele unde vor avea loc.

Q: Alte intrebari?

A: Puteti sa ne scrieti la teachers@aspireacademy.ro sau sa ne urmariti pe pagina noastra de Facebook Aspire for Teachers