Secretul este sa-ti cunosti elevii!

Secretul este sa-ti cunosti elevii!

Eroul povestii de astazi este un alt profesor, membru al comunitatii Aspire for Teachers, cadru didactic cu experienta, caracterizat de o incredibila dedicare si „daruire de sine” pentru ceea ce inseamna lumea educatiei si lumea culturii. Carmina Vakulovski este o persoana despre ale carei implicatii in lumile amintite anterior am putea povesti multa vreme. Cum spunea o colega de-aici, de la Aspire, alaturi de Carmina am putea scrie un intreg roman.

Read More

Caravanele Aspire for Teachers

Caravanele Aspire for Teachers

Cand rostesti cuvantul acesta, "caravana", gandurile te poarta catre pelerinii care strabateau altadata Drumul Matasii, purtand cu ei marfuri nepretuite, cele mai aromate condimente, dar si cunoastere si dor de duca. Caravanele Aspire for Teachers (AfT) mizeaza atat pe cei noi pelerini moderni, voluntari care viziteaza scolile din tara unde predau membrii din comunitatea AfT, cat si pe cele mai bune gazde, dornice sa faca schimb de ganduri bune si cunoastere in cadrul comunitatii Aspire for Teachers si nu numai.

Read More

Prima editie Aspire Academy

Prima editie Aspire Academy

Prima editie Aspire s-a inchiet cu success, iar dascalii s-au intors in comunitatile lor cu entuziasm, energie si mai ales incredere in lucrurile pozitive pe care le vor face de acum inainte alaturi de elevi. Ne bucuram ca am avut ocazia sa cunoastem prima generatie de profesori Aspire for Teachers-oameni deosebiti si pasionati de ceea ce fac, dascali care ii intampina cu drag pe copii si ii indruma cu multa caldura pe drumul vietii, ce de abia li se deschide. Mai presus de toate insa, ne bucuram stiind ca programul nostru le-a deschis si lor un nou drum, ce le-a oferit inspiratia de a face primul pas catre un sistem educational mai bun, suport din partea unei comunitati talentate de profesori si invatatori, dar si idei noi pe care le pot aplica la clasa. Urmariti-ne in continuare si aflati chiar de la participanti ce impact a avut experienta Aspire for Teachers asupra lor!

Read More