Viziunea Aspire Teachers este de a ne asigura ca “Fiecare copil din Romania are parte de o educatie excelenta”.  Anul 2019 ne va duce mai aproape de acest tel prin Bootcampul de dezvoltare de curriculum!

Focusul nostru prin acest Bootcamp 2019 este de a dezvolta kit-ul Aspire Teachers - un set de optionale pentru ciclul primar si secundar diseminate la nivel national, prin care sa incepem introducerea competentelor de baza cerute de piata muncii in 2030 in cat mai multe scoli din Romania - autodeterminare, inteligenta sociala, gandire adaptiva, filtrare si prioritizare, transdisciplinaritate, abilitati digitale, gandire algoritmica.

Bootcampul de dezvoltare de curriculum este adresat membrilor comunitatii interne Aspire Teachers. Bootcamp-ul inseamna 4 zile (1-4 mai) pe care le vom petrece impreuna si in care vom dezvolta planuri de lectie.

Urmarind o structura si teme bine definite in prealabil, membrii bootcamp-ului vor lucra impreuna cu experti in domeniu pentru a dezvolta o serie de cursuri optionale implementabile la clase. Acestea vor constitui kit-ul Aspire Teachers.

Academia Aspire Teachers si trainingurile care sunt o adevarata sursa de inspiratie si know-how vor continua anul acesta in format online, tocmai pentru a ne putea concentra pe obiectivul principal al anului acesta.

Dupa 3 ani in care am construit o comunitate de profesori excelenti, provocarea noastra pentru 2019 este sa fructificam toata energia, know-how-ul si resursele acestei comunitati pentru a dezvolta curriculum pe cateva competente necesare, apoi pentru a o disemina catre cat mai multi colegi din sistemul public. Credem cu tarie ca noi, ca si comunitate, avem atat resursele cat si dorinta de a trece la urmatorul nivel si de a a avea un impact real pe scena educatiei romanesti.

Sustinerea ta a fost foarte importanta in evolutia Aspire Teachers de pana acum si speram ca putem conta pe ea in continuare.

Kit-ul de optionale dezvoltat de comunitatea Aspire Teachers va fi accesibil tuturor profesorilor si invatatorilor din mediul public sau privat. Asteptam cu nerabdare sa diseminam la nivel national rezultatele proiectelor noastre.

Te invitam sa ne urmaresti in continuare aici si pe pagina de Facebook Aspire Teachers pentru a fi la curent cu noutatile si cu modul in care poti face parte in viitor din comunitatea Aspire Teachers.