Webinar cu Vasile Brașovanu: Drumul învățării - de la elefant la călăreț

Pe 22 noiembrie 2018, l-am avut invitat pe Vasile Brașovanu, alumn Aspire Teachers. Evenimentul a făcut parte dintr-o serie organizată de echipa Community Engagement Aspire Teachers Romania.

Vasile Brasovanu

Vasile Brașovanu este este coordonatorul programului educațional din cadrul Seeding Knowledge Foundation (SKF). Inițiatorii proiectului SKF își propun să ofere o educație completă, de calitate, unor elevi dornici de cunoaștere, cu o motivație înaltă de a evolua pentru a ajunge adulți împliniți. Vasile este învățător și a predat câțiva ani într-o scoală de stat, făcând parte din programul Teach for Romania.

Vasile a propus ca temă o metafora: „Drumul învățării - de la elefant la călăreț”. Am petrecut o oră și jumătate, împreună cu peste 65 de colegi și am ascultat un om calm, empatic și deschis care ne-a povestit despre modul de abordare a conflictelor, a copiilor considerați „problemă”, a elevilor agresivi și despre managementul stresului.

Toate acestea fac parte din problemele cu care ne confruntăm zilnic, în clasă, elevi, profesori, părinți și s-a dovedit a fi extrem de binevenit a le aborda, împreună cu alții, deoarece ni s-au oferit soluții, idei, exemple. Am aflat că avem resurse să depășim piedicile, dacă ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și pe elevii noștri și, mai ales, dacă colaborăm.

„Pot să spun cu sinceritate că după 90 de minute am rămas cu mai multe lucruri decât după un curs de 90 de ore. De ce? Pentru că s-au discutat subiecte cu care ne confruntăm zi de zi la clasă. Faptul că s-a vorbit deschis.  Pentru că am primit exemple concrete și soluții care chiar pot fi aplicate. Mi-a plăcut, de asemenea, atmosfera relaxata” (Laura, profesoară în Brașov).