Înscrie clasa ta la Târgul cu licitație Aspire Teachers de pe 9 decembrie

A doua ediție a Târgului cu licitație inaugurat anul trecut are loc pe 9 decembrie anul acesta. Plănuim un eveniment memorabil la care așteptăm sponsori, parteneri și membri ai comunității pentru o întâlnire de reconectare și fapte bune.

Anul acesta vrem să finanțăm creșterea comunității prin hub-uri și evenimente de impact pentru membri. Pentru asta, ne dorim să arătăm puterea comunității și spiritul Aspire Teachers, așa cum este trăit în școlile unde membrii comunității inspiră, mentorează și ajută elevii să se pregătească pentru viitor.

Vom organiza o licitație cu produse donate de artiști și cele mai reușite creații ale claselor înscrise.

Vom arăta aceste creații pe canalele noastre de comunicare și vom trimite o diplomă digitală coordonatorilor de activități care fac auzită vocea comunității.

Sunt trei feluri în care poți participa:

1. Înregistrezi un mesaj video cu tine și elevii din clasa ta, din care să aflăm un lucru important pe care l-au învățat anul acesta.

Încurajăm mai ales profesorii care urmează lecțiile din opționalele-pilot să ne trimită clipuri scurte (max. 2 minute în total).

Recomandări pentru profesori:

  • Filmați elevii în timpul unei activități derulate în cadrul opționalului.

  • Puteți filma cu telefonul - folosiți modul vertical (portrait) și aveți grijă ca imaginea și sunetul să fie clare.

  • Rugați câte un elev să spună, pe rând, în fața camerei de pe telefon: a) un lucru important pe care l-au învățat în acest semestru din program și pe care îl practică deja b) ce vor să lucreze în viitor, când vor fi mai mari. Puteți face aceste filmări într-o pauză sau la finalul unei ore.

  • La finalul orei, faceți un selfie cu toată clasa.

  • Vă rugăm să informați părinții de acest demers și să le luați acordul.

  • Salvați clipul/mini-clipurile și poza de grup pe Google Drive în telefon și trimiteți-ne link-ul pe info@aspireteachers.ro până la 22 noiembrie 2019 împreună cu numele, clasa, școala și orașul.

  • Vom edita aceste clipuri într-un mini-video pe care îl vom prezenta în deschiderea evenimentului și pe pagina de Facebook.

2. Creezi un produs prietenos cu mediul pe care să-l vindem la licitație

SET DE FELICITĂRI TEMATICE

Recomandări

  • Folosiți ca inspirație modelele de felicitări create de copii, pornind de la amprentele lor, la care au adăugat motivele specifice Crăciunului. Puteți lucra cu materiale mixte (hârtie, textile, frunze, nasturi) sau doar cu hârtie și acuarele.

  • Copiii pot exersa creativitatea și lucrul în echipă: câte doi, pot discuta idei, apoi un plan de acțiune - schița felicitării, pe care să-l implementeze, lucrând împreună.

  • Cele mai reușite seturi de câte 12-14 felicitări vor fi expuse pe masă, alături de celelalte produse donate de designeri.

UN BRĂDUȚ ÎN MINIATURĂ DIN OBIECTE SPECIFICE REGIUNII ȘCOLII

Câtă vreme are formă de brad de Crăciun, nu e perisabil și spune povestea regiunii de unde veniți/a școlii voastre, e binevenit! Mai jos găsiți inspirație cu brăduți din lemn, conuri de brad, plastic reciclat, scoici și chiar lână.

Puteți avea parte de o activitate plină de creativate:

  • Dacă implicați elevii încă de la început în alegerea materialului și ora următoare lucrați pe grupe, astfel încât fiecare să aducă o contribuție la bradul clasei, îi veți ajuta și să înțeleagă puterea echipei în urmarea unui țel comun.

  • Amintiți-le că bradul poate ajunge la licitație, în urma căreia se poate transforma în susținere financiară tot pentru echipe de profesori-schimbă-școală. Pentru că fără echipă, cursa se termină repede.

Pentru înscriere:

  • Faceți câteva fotografii cu acest proces și cu rezultatele finale și salvați-le Google Drive în telefon. Trimiteți-ne link-ul pe info@aspireteachers.ro până la 22 noiembrie 2019 împreună cu numele, clasa, școala și orașul, explicând de ce ați ales materialul respectiv.

  • Vom selecta câteva dintre seturile de felicitări și brăduții din pozele trimise și în ultima săptămână din noiembrie vă vom invita să ni-i trimiteți la București, cu plata la destinație.

  • Le vom expune în cadrul evenimentului, alături de obiectele create de designeri, dar și pe canalele noastre de comunicare.

  • Pentru efortul depus, vom trimite un certificat digital nominal de recunoaștere a activității.

Anul trecut am organizat un eveniment de fundraising cu licitație de decorațiuni produse de membrii comunității împreună cu elevii lor. Printre staruri s-au numărat un brăduț din paste (clasa Lilianei Olărașu, Iași) și brăduțul faptelor bune (clasa Mirelei Spiță, Bacău).

3. Participi la eveniment

Ne bucurăm să te revedem, de oriunde ai fi, pe 9 decembrie, începând cu ora 19.00 (locația va fi confirmată în scurt timp).

În orice formă alegi să te implici, ne bucurăm să te avem alături și să întărim împreună vocea comunității Aspire Teachers de sărbători!