Academia Aspire for Teachers 2017

În 2017 Academia Aspire Teachers s-a desfășurat în Poiana Brașov între 27 august și 1 septembrie și a adus împreună pedagogi talentați din România și America care au împărtășit tehnici educaționale și de motivare a elevilor, pregătind profesorii pentru școala viitorului.

Academia Aspire Teachers 2017 a avut peste 500 de candidați, dintre care au fost selectați 44 de profesori vizionari și pasoinați, care pun elevii în centrul misiunii lor și înțeleg provocările lumii în care aceștia se vor integra după școală. Participanții sunt dascăli care au demonstrat initiativă și creativitate atât în cadrul scolii, cât și în afara ei.

Tema principală a școlii de vară a fost învățarea bazată pe proiecte (Project-based Learning), sub toate formele ei. Participanții au avut parte de cursuri și ateliere cu discuții despre mindset, relația profesor-părinte-elev, ateliere de vorbire în public și practică inspirată din modele de succes private și internaționale.

Academia Aspire for Teachers s-a încheiat cu un Târg de bune practici, sesiune în care 18 din cei 44 de profesori au pregătit exemple de practici pe care le aplică la clasă. Au avut la dispoziție cate 10 minute pentru a expune ideile către colegi, scopul principal fiind acela de a inspira și de a încuraja interdisciplinaritatea și colaborarea.

Traineri și speakeri

Marian Staș - Profesor de matematică și absolvent MPP “John F. Kennedy School of Government”, Harvard

El este președintele asociației Clubul “Liderii mileniului trei” și o voce cunoscută în mediul educațional din România, iar la Aspire Teachers, Marian a pus în evidență noțiunea de valoare, în jurul căreia gravitează toate nevoile educației de mâine. De asemenea, fiecare participant a descoperit, prin intermediului testului Life Style Inventory, care sunt propriile stiluri și valori individule caracteristice, detalii ale personalității care îi vor ajuta să își dezvolte în continuare stilul de predare conform acestora.

Doug Mader - Director Sycamore High School (Cincinnati) și Andrew Wheatley - Instructional Technology Facilitator, Sycamore Community Schools

Doug Mader și Andrew Wheatley ne-au demonstrat practic modul în care poți introduce tehnologia în educație și cum poți personaliza programele pe nevoile fiecărui student cu ajutorul învățării pe bază de proiect (Project Based Learning). Ne-au împărtășit cele mai bune practici pe care ei le desfășoara în școală, bazându-se pe competențele viitorului.


Irina Constantinescu și Tatiana Hirnu - Alumni Academia Aspire 2016

Feedback si feed-forward, Fluturele lui Austin sau Learning pit sunt numai câteva dintre strategiile discutate de Irina și Tatiana în cadrul sesiunii despre învățarea vizibilă. Astfel, profesorii au învățat cum să privească procesul educativ din perspectiva elevilor, să îi ajute să își stabilească obiective, dar și să îi evalueze într-un mod eficient, așa încât cei mici să atingă performanța.

Ioana Stoica, doctor în fizică educațională și profesoară de fizică la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București

Ioana ne-a provocat într-o călătorie fascinantă în lumea fizicii. De-a lungul carierei, a pregătit generații de elevi care au obținut rezultate excepționale în cadrul concursurilor naționale și internaționale de fizică. Printre activitățile remarcabile pe care le-a coordonat se numără proiecte în colaborare cu NASA și CERN. Participanții la Academia Aspire au lucrat la o serie de experimente interesante, pentru elevii de școală primară și gimnaziu.

Cristina Branea - Alumnă Academia Aspire 2016

Aventura Aspire for Teachers 2017 a continuat cu o noua sesiune de Project Based Learning, facilitată de Cristina care le-a prezentat profesorilor exemple concrete de proiecte pe care le pot aplica la clasă și pe care ea la rândul ei le aplică în mod constant la clasele la care predă.

Cristina este profesoara de biologie la Colegiul National UNIREA din Târgu-Mureș, având un parcurs educațional interesant și variat, atât în ceea ce privește experiența didactică, cât și managerială.

Simina Bejenaru - Profesoară, Transylvania College

Simina face parte din echipa Transylvania College încă din anul 2000. Și-a îmbunătățit stilul de predare interacționând cu specialiști din țară și din străinătate, studiind abordările moderne din domeniul educației, dar și adaptând și generând strategii potrivite elevilor sai. Sesiunea ei s-a axat pe împărtășirea de bune practici pentru învățători și pe tehnici moderne de predare-învățare-evaluare în ciclul primar.

Olimpia Meșa - Fondator & Director al Instructional Design & Book to Courses™ Online School

Olimpia ne-a prezentat cum profesorii pot să integreze în sesiunile lor de predare de la scoală gândirea vizuala, jocuri și stiluri de învățare bazate pe procesul de învățare al creierului - ce are că punct de plecare fazele specifice de învățare, prin trecerea de la experiențele senzoriale, integrate, acționare și finalizând cu încorporarea.

Oana Moraru - Consultant educațional, Fondator Școala Helikon

Publicist pe teme educaționale, Oana este formator didactic și consultant educațional în domeniul școlilor private și publice în România; Manager și fondator al Școlii Helikon Călărași, Coordonator al Agenției pentru Mentorat Educațional „Helikon” și Fondator al platformei voceaparintilor.ro, a clarificat problemele frecvente și soluțiile din relația copil-părinte-profesor.

 Sorina Petrescu, Diana Rosetka și Dan Berteanu - Traineri, Equatorial

Equatorial este o companie de training ce adoptă o abordare diferita și mai puțin convențională a proiectelor de învățare pe care le dezvoltă. Sorina, Diana și Dan le-au împărtășit profesorilor de la Academia Aspire technicin de dezvoltare a competențelor socio-emoționale și vorbire în public la clasă, dar și despre învățarea experiențială și gamificare. 

Echipa Aspire Teachers